Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Gierst is een graansoort met kleine korrels. In de Indiase keuken worden veel verschillende soorten gierst gebruikt. In onze shop kun je alle soorten gierst kopen die ook worden gebruikt in de Indiase keuken.
Veel mensen zoeken een alternatief voor tarweproducten in verband met een gluten intolerantie. Gierst is in principe glutenvrij. Echter kan het tijdens het verwerkingsproces voorkomen dat er een zogenaamde kruisbesmetting plaatsvindt. Omdat er meerdere producten worden verwerkt en verpakt, kan het zijn dat er sporen van gluten uit andere producten in de gierst voorkomen. Gierst soorten waarbij het 100% zeker is dat het geen gluten bevat worden bij ons in de shop gelabeld als glutenvrije gierst. De gierst zonder dit label kan sporen van gluten bevatten.
Gierst bevat relatief veel eiwit en ijzer. Tevens bevat het magnesium en vitamine B en is het ook nog eens gunstig voor het cholesterolgehalte in het lichaam.
Gierst dient te worden gekookt en kan bijvoorbeeld dienen als vervanger van rijst. Maar het is ook te gebruiken in je soep, in de pudding of muesli.
Om het gierst beter water op te laten nemen dien je de gierst te roosteren in een beetje olie totdat sommige zaden gaan openbreken. Gebruik voor het koken 1 deel gierst op 2,5 delen water. Normaal gesproken kook je de gierst circa 15 a 20 minuten. Indien het dan nog niet gaar is kook het dan nog wat langer.
Van gierst wordt ook meel gemaakt. De gierstmeel kan worden gebruikt bij het bakken van diverse producten. Je vindt het terug in veel van onze instant mixes.
De gierst uit onze shop zijn circa 2 jaar houdbaar na productie. Bewaar de gierst in een donkere en koele plaats. Na openen kun je de gierst het best bewaren in een luchtdichte container.