Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Pickle wordt in de Indiase keuken veel gemaakt voor het op smaak brengen van diverse gerechten. Er zijn diverse pickles, elk met hun eigen smaak en kenmerken.
Ondanks dat dezelfde hoofdingrediënten worden gebruikt, kunnen de verschillen in bereidingstechnieken en kruiden leiden tot een grote variatie in Indiase pickles. Een mango pickle uit Zuid-India kan heel anders smaken dan een pickle die in Noord-India wordt gemaakt - de zuidelijke staten geven de voorkeur aan sesamolie en produceren meestal pittiger pickles, terwijl de noordelijke staten de voorkeur geven aan mosterdolie.
In Zuid-India worden de meeste groenten in de zon gedroogd met kruiden, waarbij ze profiteren van enorm warme en zonnige dagen het hele jaar door, waardoor pickles het hele jaar verkrijgbaar zijn. Door het drogen in de zon wordt de groente op natuurlijke wijze geconserveerd, samen met kruiden zoals mosterd, fenegriekzaden, chilipoeder, zout, asafoetida en kurkuma.
Wij hebben een ruim aanbod aan kant en klare pickles met elk hun eigen smaakvarianten, zoals deze ook worden gebruikt in de Indiase keuken.
De pickles uit onze shop zijn tot circa 2 jaar houdbaar na productie. Bewaar de pickle in een donkere en koele plaats. Na openen is de pickle beperkter houdbaar.