Rode linzen zijn een veel gebruikte linzensoort in de Indiase keuken en vinden bij ons ook steeds meer hun intrede. Het is hierdoor ideaal te gebruiken in curry's, puree, ovenschotels of voor het verdikken van soepen.
Chana dal is lekker, voedzaam en makkelijk verteerbaar. Het wordt gebruikt in soepen, salades, curry's en rijstgerechten maar kan ook worden geroosterd en vermalen tot kikkererwtenmeel (besan).
Geroosterde kikkererwten van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De stevige textuur en het minimale vet maakt het een veelzijdig ingrediënt. Het is een zeer gezonde snackoptie voor zowel kinderen als volwassenen.
Kuthiraivali Millet (gierst) is glutenvrij, het heeft een lichtzoete smaak en je kunt het eten als vervanger van rijst, quinoa en couscous. Ook kun je er een lekker ontbijt van maken in combinatie met gedroogd fruit en honing.
Ragi, ook wel finger millet (vingergierst), staat bekend om haar zeer hoge voedingswaarden. Ragi is een rijke bron van calcium, kalium, ijzer, eiwitten, vezels en andere mineralen. Ragi is glutenvrij.
Deze grove meel is gemaakt van samba tarwe. Het wordt meestal gebruikt in Zuid-Indiase lekkernijen zoals idli's. Je kunt er ook een gezond ontbijt van maken in combinatie met groenten , een salade of curry. Klaar in een paar minuten!
Bajra meel is een fijn gemalen parelgierst en heeft een grijsachtige kleur met een licht nootachtige smaak. Bajra meel wordt in India vaak gecombineerd met tarwebloem voor het maken van platte broden zoals bhakari, thepla en khakhra. Het is glutenvrij.
Gram flour (kikkerwtenmeel), ook wel bekend als chickpea flour of besan flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een lichtgeel gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een nootachtige smaak, een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.
Wit maïsmeel wordt gemalen van gedroogde maïskorrels en is fijn in textuur. Een interessant ingrediënt bij het bakken van tortilla’s, muffins, pannenkoeken en maïsbrood.
Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van Durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Rava upma is a south Indian savory breakfast made with semolina, spices and curry leaves. It can be served with podi, sugar, chutney or sambar.Uppuma, Uppittu, Uppumavu, Uppindi, Kharabath, Upeet, Rulanv
Mung Dal Chilka zijn linzen/bonen en zijn een natuurlijke bron van eiwitten, rijk aan vezels en worden op grote schaal gebruikt in de Aziatische keuken, vooral door vegetariërs.
Ragi Flour is een rode meel die ook bekend staat als kurakkan flour, red millet flour of finger millet flour. Het bevat een rijke hoeveelheid voedzame vitamines en mineralen en is van nature glutenvrij.