Jowar flour (gierstmeel), ook wel bekend als cholam flour of great millet flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een licht gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.
Sago is een zetmeelproduct, gewonnen uit het merg van verschillende soorten palmen. Sago is een basisproduct zoals rijst en aardappels en het bevat geen vetten, eiwitten of gluten.
Sago is een zetmeelproduct, gewonnen door het merg van verschillende soorten palmen. Sago is een basisproduct zoals rijst en aardappels en het bevat geen vetten, eiwitten of gluten.
Deze grove meel is gemaakt van samba tarwe. Het wordt meestal gebruikt in Zuid-Indiase lekkernijen zoals idli's. Je kunt er ook een gezond ontbijt van maken in combinatie met groenten , een salade of curry. Klaar in een paar minuten!
Bajra meel is een fijn gemalen parelgierst en heeft een grijsachtige kleur met een licht nootachtige smaak. Bajra meel wordt in India vaak gecombineerd met tarwebloem voor het maken van platte broden zoals bhakari, thepla en khakhra. Het is glutenvrij.
Gram flour (kikkerwtenmeel), ook wel bekend als chickpea flour of besan flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een lichtgeel gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een nootachtige smaak, een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.
Wit maïsmeel wordt gemalen van gedroogde maïskorrels en is fijn in textuur. Een interessant ingrediënt bij het bakken van tortilla’s, muffins, pannenkoeken en maïsbrood.
Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van Durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Rava upma is a south Indian savory breakfast made with semolina, spices and curry leaves. It can be served with podi, sugar, chutney or sambar.Uppuma, Uppittu, Uppumavu, Uppindi, Kharabath, Upeet, Rulanv
Ragi Flour is een rode meel die ook bekend staat als kurakkan flour, red millet flour of finger millet flour. Het bevat een rijke hoeveelheid voedzame vitamines en mineralen en is van nature glutenvrij.
Idiyappam is een Zuid-Indiase specialiteit en wordt meestal gegeten als ontbijt of als avondeten. Idiyappam wordt gemaakt van dunne sliertjes van het meel welke vervolgens worden gestoomd.
Idiyappam is een Zuid-Indiase specialiteit en wordt meestal gegeten als ontbijt of als avondeten. Idiyappam wordt gemaakt van dunne sliertjes van het meel welke vervolgens worden gestoomd. Chamba houd in dat de basis van het product rode rijst is.
Puttu is een populair Zuid-Indiaas ontbijt, het is erg voedzaam en gezond. Met onze puttu powder, welke klaar is voor gebruik, is het erg eenvoudig te bereiden.
Puttu is een populair Zuid-Indiaas ontbijt, het is erg voedzaam en gezond. Met onze puttu powder, welke klaar is voor gebruik, is het erg eenvoudig te bereiden.