Parelgierst, ook bekend als 'pearl millet' of ‘Kambu’ of ‘Bajra’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit Afrika komt. Het heeft kleine ronde korrels en een milde, nootachtige smaak.
Linzen zijn een standaard ingrediënt in de Indiase keuken. Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten. Toor Dhal linzen hebben een milde smaak met een notig aroma.
Geroosterde witte rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door witte rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie. Het heeft een lichte kleur en een milde, nootachtige smaak.
Vingergierst meel of ragi meel is een voedingssupplement dat rijk is aan calcium, vezels, eiwitten, ijzer en andere mineralen. Het heeft een nootachtige smaak.
Paardenboon, ook wel bekend als 'horse gram' in het Engels, is een peulvrucht die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken en in sommige delen van Azië.
Rijst is sinds historische tijden het hoofdvoedsel van India. Een variant van deze rijst is de gemalen vorm ervan, die lange tijd kan worden bewaard en kan worden gebruikt om instantrecepten te maken.
Linzen zijn een standaard ingrediënt in de Indiase keuken. Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten. Toor Dhal linzen hebben een milde smaak met een notig aroma.