Manji Black Kokum - Kodumpuli, 100 g - Geenaardappels.nl

€2,89
Toevoegen aan winkelwagen

Manji Black Kokum - Kodumpuli, 100 g

Manji Black Kokum - Kodumpuli, 100 g
€2,89 Incl. btw
Op voorraad

Kokum - Kodumpuli (ook bekend als gambodge, Malabar-tamarinde, vistamarinde) is een kleine vrucht zoals een cherrytomaat die rood van kleur is en bij het rijpen naar paars verkleurt. Deze zongedroogde variant heeft culinaire toepassingen. Lees meer..

Artikelnummer:
291989022
EAN Code:
8904093609718
Tenminste houdbaar tot:
9-9-25


Keurmerk webwinkel
  • Achteraf betalen

    eerst ontvangen, dan betalen
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld vandaag verzonden
  • Gratis verzending

    vanaf € 49,-

Manji Black Kokum - Kodumpuli


Geenaardappels 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Geenaardappels 100% plantaardig
Geenaardappels Bevat proteïne
Geenaardappels Bevat mineralen
Geenaardappels Bevat vitamine A en C
Geenaardappels Bevat voedingsvezels
Geenaardappels Geschikt voor vegetarisch eten
Geenaardappels Vegan
Geenaardappels Glutenvrij

Kokum - Kodumpuli (ook bekend als gambodge, Malabar-tamarinde, vistamarinde) is een kleine vrucht zoals een cherrytomaat die rood van kleur is en bij het rijpen naar paars verkleurt. Deze zongedroogde variant heeft culinaire toepassingen.

Het heeft een zure smaak met een lichtzoet aroma. Wanneer het aan voedsel wordt toegevoegd, geeft het een roze tot paarse kleur en een zoetzure smaak. Het is een geprefereerde vervanging voor tamarinde in curry's en andere gerechten.

Gedroogde kokum moet in water worden geweekt om de pulp te extraheren, die aan voedsel wordt toegevoegd om een ​​zure smaak te geven.
Het proces is vergelijkbaar met dat voor het extraheren van tamarindepulp uit gedroogde tamarinde.

De kwaliteit van gedroogde kokum komt onder andere tot uiting in de diepe kleur. Hoe dieper de kleur des te beter is de kokum.

Kokum heeft dezelfde zure eigenschappen als tamarinde en wordt toegepast als basis in kokoscurry's, dals en groentegerechten, visgerechten, enz. 

Het effect in viscurry is volledig transformerend. Het zou gewoon niet hetzelfde zijn zonder. Net zoals witte wijn in of bij een visstoofpot, kodumpuli complimenteert de natuurlijke zoetheid van vis en geeft het iets om tegen te spelen.

Bereiding

Neem een deel kokum en doe dit in een kom. Giet er vervolgens heet water over heen en laat het even intrekken. Neem de kokum en kneed vervolgens het vocht eruit. Zeef het vocht en gebruik dit in het gerecht.

Ingrediënten

Zwarte kokum.

Voedingswaarde per 100 g

Energiewaarde/Calorieën: 1369,1 kJ/ 327 kcal
Vet: 3,4 g
Waarvan verzadigd: 0,1 g
Koolhydraten: 72 g
Waarvan suikers: 3 g
Vezels: 8,8 g
Proteïne: 2,2 g
Zout: 0,7 g
Natrium: 280 mg

Verpakking

100 g.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Bewaaradvies

In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Na openen beperkt houdbaar.

Verpakking

Recyclebaar.
 

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-