Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Peulen zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. De peultjes worden zeer jong geoogst. Dan is de schil nog jong en mals en er heeft zich nog geen vlies in de peul gevormd. Lees meer..
Peulen zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. De peultjes worden zeer jong geoogst. Dan is de schil nog jong en mals en er heeft zich nog geen vlies in de peul gevormd. De erwtjes zijn nog maar nauwelijks ontwikkeld. De peulen zijn zoet van smaak en rijk aan vitaminen en mineralen.
Calorieën/energiewaarde: 138 kJ/33 kcal
Vet: 0 g
Waarvan verzadigd: 0 g
Koolhydraten: 5 g
Waarvan suikers: 5 g
Vezels: 2,5 g
Proteïne: 2 g
Zout: < 0,01 g
Natrium: 10 mg
250 g.
Peulen zijn ten minste 5 dagen te bewaren in de koelkast.
Deze groente is verrassend veelzijdig. Je kunt peultjes koken, maar ook wokken of roerbakken, stomen, stoven, of blancheren om ze in salades te verwerken.
Peulen mogen niet rauw worden gegeten, omdat ze van nature een giftige stof bevatten. Door het koken of blancheren wordt deze stof geneutraliseerd.
Snijd of breek eerst een klein stukje van beide uiteindes af. Het puntje is vaak hard, vezelig en onprettig om te eten. Was vervolgens de peulen nog even goed onder de kraan.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen