Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Pani Puri is een authentieke en vegetarische hartige snack uit India. De snack bestaat uit een ronde holle puri met een pittige aardappelvulling. Deze wordt gedoopt in een waterige saus, ofwel 'pani', zodat de holte in de puri verder opgevuld wordt. Lees meer..
Gezond en laag in calorieën
Snel en eenvoudig te bereiden
Geschikt voor vegetarisch eten
Pani Puri is een authentieke en vegetarische hartige snack uit India.
De snack bestaat uit een ronde holle puri met een pittige aardappelvulling. Deze wordt gedoopt in een waterige saus, ofwel 'pani', zodat de holte in de puri verder opgevuld wordt. Hoewel er sprake is van regionale verschillen is deze masala van pani puri een uitstekende manier om dit gerecht te leren maken.
Droge mango, zwart zout, muntblaadjespoeder, koriander, komijn, zwarte peper, venkel, zout, ajwain, asafoetida, droge gember, zuurteregelaar E-330.
Calorieën/energiewaarde: 495,63 kJ/118 kcal
Vet: 4,16 gr
Waarvan verzadigd: 0,33 gr
Koolhydraten: 16,6 gr
Waarvan suikers: 1,07 gr
Proteïne: 3,65 gr
Zout: 4,4 gr
200 gr.
Asafoetida: duivelsdrek (een kruidachtige plant). Het heeft een heilzame werking en bevordert de spijsvertering. Het is een alternatief voor het gebruik van ui en/of knoflook in gerechten.
Gember: heeft een intense scherpe smaak. Toepasbaar in bijvoorbeeld nagerechten, brood of koekjes. In India wordt het veel gebruikt bij vis.
Koriander: het blad geeft een citroenachtige smaak, terwijl de zaden een licht zoete, anijsachtige smaak hebben.
Komijn: geeft een noot- en peperachtige smaak aan gerechten. Te gebruiken in bijvoorbeeld curry of chili.
Venkel: bevordert de spijsvertering en geeft een frisse adem. Thee getrokken van venkel wordt gebruikt tegen hoesten.
Ajwain: zaden van een bisschopskruid. Wordt ook wel koningskomijn genoemd. Het wekt de eetlust op en is goed voor de spijsvertering.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
In een koele en droge plaats bewaren. Tot 2 jaar na productiedatum houdbaar. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container. Na openen beperkt houdbaar.
Voor het vullen van de puris:
Je kunt ook geweekte gezouten boondi als vulmiddel gebruiken. Gebruik voor een betere smaak zoete tamarinde en dadelschutney.
Bewaar de rest van de kruidenmix na opening in een luchtdichte container en gebruik een schone, droge lepel.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen