Aachi Rava Dosa, ook wel Rava Attu genoemd, is een Zuid-Indiase crêpe. Rava Dosa is een erg lekkere en krokante griesmeel pannenkoek en is perfect voor een snel ontbijt dat wordt geserveerd met een chutney.
Garlic Kulambu Rice Paste is een heerlijke kruiden paste met als hoofdbestanddelen tomaten en knoflook, welke toegevoegd kan worden aan de gekookte rijst om jouw rijstschotel in een handomdraai heerlijk op smaak te brengen.
Memoni Mutton Biryani Masala gebruik je om een heerlijke gemengde rijstschotel te maken. Het is vergelijkbaar met Sindhi Biryani maar Memoni Biryani wordt normaal gesproken bereid met lamsvlees, aardappelen en tomaten.
Millet Idli is een typisch Zuid-Indiaas ontbijt. Deze hartige, voedzame rijstwafel is gemaakt uit een beslag van griesmeel, linzen en rijstmeel welke wordt gestoomd. De Idli wordt genuttigd met een heerlijke sambar of thokku.
Idiyappam is een Zuid-Indiase specialiteit en wordt meestal gegeten als ontbijt of als avondeten. Idiyappam wordt gemaakt van dunne sliertjes van het meel welke vervolgens worden gestoomd.
Vatha Kulambu Masala zorgt voor een eenvoudige pittige en heerlijke curry gemaakt van kleine uien gekookt in tamarindewater dat is gekruid met andere ingrediënten zoals kurkumapoeder, asafoetida enz.
Rava Kesari Mix zorgt voor een dessert wat een populair dessert is van de Indiase keuken, ontstaan in Tamilnadu en Karnataka. Kesari is een snoepje gemaakt van griesmeel. Het is een populair snoepje dat op veel festivals en evenementen wordt geserveerd.
Hele rode pepers zijn ideaal om onze gerechten meer pit te geven.
Het is bekend dat de Indiase keuken een royale hoeveelheid kruiden bevat, waardoor het eten niet alleen beter smaakt, maar ook veel gezondheidsvoordelen biedt.
Asafoetida-poeder wordt gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, in voedsel als specerij en in pickles. Het werkt typisch als smaakversterker en is, samen met kurkuma, een standaardcomponent van onze Indiase keuken.