Erg smakelijke, zurige en ietwat pittige Zuid-Indiase pickle gemaakt van knoflook ingemaakt met de lekkerste gemengde kruiden en olie. Smaakt erg goed bij rijst of als dipsaus bij papads.
Dit zachte, zoete meel komt niet vaak voor in veel recepten, en het is niet gemakkelijk te vinden. Mung bonenmeel is glutenvrij, voor mensen met een glutenintolerantie is dit een groot voordeel.
Kaneel is toch wel een van de bekendste specerijen wat in de Nederlandse keuken wordt gebruikt. Het wordt veel gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten.
Rice Flakes Thick zijn rijstvlokken van platgeslagen rijstkorrels. Het is makkelijk verteerbaar en de ideale snack, maar het kan ook fungeren als een hele maaltijd.
Geroosterd Urid meel is een pure en verse meel gemaakt van de Urid boon. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels. Het is ideaal bij vegetarische gerechten.
Deze zurige gember paste past ideaal bij diverse Indiase gerechten. De ingrediënten zijn speciaal op elkaar afgestemd om de authentieke Indiase smaken naar voren te halen.
Kuttu Atta of boekweitmeel, wordt gewonnen uit een fruitzaad van de Fagopyrum esculentum-plant. Dit glutenvrije meel wordt gemaakt van een graanachtig zaadje, dat veel wordt geconsumeerd in Azië en Europese landen.
Sesamolie van Chakra is een hoogwaardige plantaardige olie welke afkomstig is van sesamzaad. Naast het gebruik als kookolie wordt het tevens gebruikt als smaakverrijker.
De zwartoogboon is een crèmekleurige boon met een zwarte stip. Ze bevatten veel plantaardige eiwit en essentiële aminozuren. De zwartoogboon is een goede vleesvervanger.
In de Indiase en Bengaalse keuken is mosterdolie enorm populair. Het wordt er gebruikt voor scherpe dips of sauzen. Ook geeft het curry's en visgerechten het pittige kruidige aroma. Gebruik mosterdolie zeker als kruidenolie voor sushi.
Deze rode rijst is ongepolijst en enigszins vergelijkbaar met zilvervliesrijst, erg gezond en lekker. Rode rijst heeft een stevige beet en een nootachtige smaak en omdat de kiem van de rijst intact is gelaten heeft het hoge voedingswaarde.