Geroosterde kikkererwten (Kabuli Channa) van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De geroosterde kikkererwten zitten vol met eiwitten, hebben een stevige textuur en hebben een minimale hoeveelheid vet en is glutenvrij. Heerlijk als snack!
Rode kidneybonen worden ook wel nierbonen genoemd. Dit komt door hun nierachtige vorm. Het bekendste gerecht om te maken met rode kidney bonen is wel chili con carne. Een Mexicaans gerecht. De rode kidney boon heeft een volle en licht zoet smaak.
Rice Flakes Red zijn rode rijstvlokken van platgeslagen rode rijstkorrels. De smaak is wat notiger dan de witte rijstvlokken. Het is makkelijk verteerbaar en de ideale snack, maar het kan ook fungeren als een hele maaltijd.
Deze rode rijst is ongepolijst en enigszins vergelijkbaar met zilvervliesrijst, erg gezond en lekker. Rode rijst heeft een stevige beet en een nootachtige smaak en omdat de kiem van de rijst intact is gelaten heeft het hoge voedingswaarde.
Gepofte rijst ontstaat als men de rauwe rijst met een klein beetje water in een afgesloten ketel verwarmd en onder grote druk brengt. De rijstrepen zijn vanuit de verpakking hapklaar als snack/tussendoortje.
Mangopoeder geeft een frisse zurige smaak aan een gerecht. Het wordt gemaakt door gedroogde mango's te vermalen. In veel Noord-Indiase vegetarische gerechten wordt mangopoeder toegepast.
Deze zurige knoflook paste past ideaal bij diverse Indiase gerechten. De ingrediënten zijn speciaal op elkaar afgestemd om de authentieke Indiase smaken naar voren te halen.
Wit maïsmeel wordt gemalen van gedroogde maïskorrels en is fijn in textuur. Een interessant ingrediënt bij het bakken van tortilla’s, muffins, pannenkoeken en maïsbrood.
Panankalkandu wordt gewonnen uit het sap van de Palmera boom. Palmsuiker helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Tevens helpt het om vastzittend slijm in de longen vrij te maken.
Moringa zaden zijn afkomstig uit de peulen van de moringa boom. De zaden kunnen worden gegeten als erwten. De smaak van de erwten kan worden vergeleken met asperges.
Proso gierst heeft een eiwitgehalte wat vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel van essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en methionine) is aanzienlijk hoger in proso-gierst.
Gebroken tarwe of gebarsten tarwe wordt gemaakt door het grof malen van hele rauwe tarwekorrels. Als gebroken tarwe wordt gekookt, heeft het een stevig, warm aroma en een heerlijke, korrelige smaak.