Proso gierst heeft een eiwitgehalte wat vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel van essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en methionine) is aanzienlijk hoger in proso-gierst.
Deze crushed chillies zijn uitermate geschikt wanneer u uw gerechten wat pittiger wilt maken .
In tegenstelling tot andere specerijen volstaat een kleine hoeveelheid crushed chillies om uw gerecht een heerlijke pittige smaak te geven.
Geroosterde kikkererwten (Kabuli Channa) van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De stevige textuur en het minimale vet maakt het een veelzijdig ingrediënt.
Soja Meat is een goede vleesvervanger, bevat ijzer en vitamine B1. Soja Meat wordt gemaakt van sojabonen. Het pofproces geeft de structuur dat aan vlees doet denken.
Wit maïsmeel wordt gemalen van gedroogde maïskorrels en is fijn in textuur. Een interessant ingrediënt bij het bakken van tortilla’s, muffins, pannenkoeken en maïsbrood.
Dit zachte, zoete meel komt niet vaak voor in veel recepten, en het is niet gemakkelijk te vinden. Mung bonenmeel is glutenvrij, voor mensen met een glutenintolerantie is dit een groot voordeel.
Deze ongeroosterde vermicelli zijn heerlijke noedels voor het maken van de lekkerste gerechten. Semiya vermicelli is ideaal voor het maken van bijvoorbeeld Semiya Upma (een heerlijk Indiaas ontbijt) of bijvoorbeeld Semiya Paysam (een rijk romig dessert).
Gebroken tarwe of gebarsten tarwe wordt gemaakt door het grof malen van hele rauwe tarwekorrels. Als gebroken tarwe wordt gekookt, heeft het een stevig, warm aroma en een heerlijke, korrelige smaak.
De gebroken rijst komt voort uit het afbreken van de korrels tijdens het oogsten, vervoeren en verwerken. Deze gebroken rijst wordt gescheiden en apart verkocht. Het voordeel van deze rijst is dat het gemakkelijk vocht en smaken opneemt.
Deze mooi gekleurde venkelzaadjes worden gebruikt als mondverfrisser. Ook kunnen ze worden gebruikt als decoratie voor gebakjes en taarten. Gemaakt van de beste venkelzaden.
Rode linzen zijn een veel gebruikte linzensoort in de Indiase keuken en vinden bij ons ook steeds meer hun intrede. Het is hierdoor ideaal te gebruiken in curry's, puree, ovenschotels of voor het verdikken van soepen.
Jaggery is een smakelijke ongeraffineerde suiker gemaakt van suikerriet. Het is wat minder zoet dan ahornsiroop. De kleur varieert van goudgeel naar donkerbruin en het heeft een rijke smaak vergelijkbaar met bruine suiker.
Chilli Papad of papadums zijn dunne wafeltjes gemaakt van linzenmeel met pittige smaak van rode peper. Bak de papadums 20 tot 30 seconden in hete olie. Papadums zijn lekker knapperig en heerlijk als snack, voorgerecht of bijgerecht.