Gedroogde zwarte nachtschade bessen (Sundakkai Vathal) worden veel gebruikt in de Indiase keuken. Het helpt onder andere tegen mond- en maagzweren en heeft een positieve werking tegen eczeem en acne.
Erg smakelijke en ietwat pittige Zuid-Indiase pickle gemaakt van verse mango ingemaakt met de lekkerste gemengde kruiden en olie. Smaakt erg goed bij rijst, idli, dosa, peserattu en ghee.
Iedereen zal verrast zijn door jouw kookkunst als je deze pickle gebruikt voor jouw gerechten! Met deze smakelijke en ietwat zurige pickle van ingelegde groenten en kruiden presenteer jij jezelf als echte chefkok.
Een heerlijke pittige mix, gekruid met chilipoeder, een vleugje hing (asafoetida) en curry bladeren. Een heerlijke snack bij de thee of koffie. Ieder die dit heeft geproefd zal het nooit meer willen missen.
Deze moong dhal of mung bonen zijn natuurlijke en gesplitste mungbonen waar de buitenste schil van is verwijderd. Hierdoor zijn ze nog beter verteerbaar dan gewone mungbonen.
Moringa zaden zijn afkomstig uit de peulen van de moringa boom. De zaden kunnen worden gegeten als erwten. De smaak van de erwten kan worden vergeleken met asperges.
Mottakaruppan rijst, ook wel handpound rijst, is een gezonde bruine rijst. De rijst bevat onder andere magnesium, ijzer, calcium, vitamines, voedingsvezels en eiwitten. De rijst heeft wel een langere kooktijd nodig.
Zwarte mosterdzaadjes hebben een heerlijke aromatische smaak en voegen daarmee warmte en diepte toe aan vele gerechten. Deze mosterdzaadjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen.
In de Indiase en Bengaalse keuken is mosterdolie enorm populair. Het wordt er gebruikt voor scherpe dips of sauzen. Ook geeft het curry's en visgerechten het pittige kruidige aroma. Gebruik mosterdolie zeker als kruidenolie voor sushi.
Deze hoog geconcentreerde Onion Thokku met als basis verse rode ui met de lekkerste gemengde kruiden en olie, wordt veelal gebruikt door 1 of 2 eetlepels (naar gelang je smaak) aan rijst toe te voegen als smaakversterker.
Palmsuiker is een goede vervanger voor witte suiker.Vergeleken met witte suiker is palmsuiker een voedzame zoetstof.Palmsuiker is verwerkt zonder chemische stoffen of kunstmatige ingrediënten,het is een gezonde en natuurlijke zoetstof
Panankalkandu wordt gewonnen uit het sap van de Palmera boom. Palmsuiker helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Tevens helpt het om vastzittend slijm in de longen vrij te maken.
Proso gierst heeft een eiwitgehalte wat vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel van essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en methionine) is aanzienlijk hoger in proso-gierst.