De biologische geteelde zonnebloempitten kunnen rauw of geroosterd gegeten worden, maar zijn ook gefrituurd heel erg lekker. Gebruik ze in diverse gerechten.
Deze gedroogde spliterwten komen van leveranciers met wie de coöperatie zoveel mogelijk directe, duurzame relaties opbouwt. Peulvruchten zijn heerlijke zaden die in vele gerechten goed tot hun recht komen.
De Biologische pompoenpitten zijn gemakkelijk roosteren. Sprenkel ze vervolgens over yoghurt, over een toetje of soep, meng door je granola, een salade of door je favoriete notenmix.
Havermout is gedroogde, gepelde en geknipte haver. Havermout wordt gebruikt als ontbijt in papvorm, als ingrediënt van muesli en kan in brood en gebak worden toegepast.
Couscous is een graan dat veelal in de Noord-Afrikaanse keuken wordt gebruikt. Van grof gemalen durumtarwe worden balletjes gevormd die vervolgens worden gedroogd.
Deze biologische bulgur is gemaakt van harde tarwe en wordt veel gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak.
Deze aromatische basmatirijst kookt mooi droog en ruikt en smaakt heerlijk. Basmatirijst komt uit Noord-India, waar lokale boeren het gewas aan de voet van het Himalayagebergte verbouwen.
Goji bessen zijn afkomstig van de boksdoorn en worden al meer dan 600 jaar geteeld. De boksdoorn kan wel drie meter hoog worden, heeft langwerpige groene bladeren, lange doornen en paarse bloemen.
Amandelmeel van amandelen uit biologische teelt. De amandelmeel is te gebruiken als vervanging van (tarwe)meel bij zoete baksels. Amandelmeel is dé basis voor amandelspijs. Ook lekker op de bodem van appeltaart!