Rijst is sinds historische tijden het hoofdvoedsel van India. Een variant van deze rijst is de gemalen vorm ervan, die lange tijd kan worden bewaard en kan worden gebruikt om instantrecepten te maken.
Geroosterde rode rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door rode rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie.
Upma Rava is de basis voor het maken van een heerlijk ontbijt op basis van grof griesmeel (tarwe). Het gerecht upma is afkomstig uit het Indiase subcontinent en is het meest gebruikelijk als ontbijt in het Zuid-Indiase Maharashtrian en Odia.
Ongeroosterde witte rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door witte rijstkorrels te malen tot een fijn poeder. Het heeft een lichte kleur en een neutrale smaak.
Amandelmeel van amandelen uit biologische teelt. De amandelmeel is te gebruiken als vervanging van (tarwe)meel bij zoete baksels. Amandelmeel is dé basis voor amandelspijs. Ook lekker op de bodem van appeltaart!
Witte maïsmeel is een veelzijdig product dat wordt gemaakt van fijn gemalen witte maïskorrels. Het wordt veel gebruikt in verschillende culinaire toepassingen, zoals bakken, paneren en het dikker maken van sauzen.
Wit maïsmeel wordt gemalen van gedroogde maïskorrels en is fijn in textuur. Een interessant ingrediënt bij het bakken van tortilla’s, muffins, pannenkoeken en maïsbrood.
Idiyappam is een Zuid-Indiase specialiteit en wordt meestal gegeten als ontbijt of als avondeten. Idiyappam wordt gemaakt van dunne sliertjes van het meel welke vervolgens worden gestoomd. Chamba houd in dat de basis van het product rode rijst is.
Tarwemeel is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken. Het tarwemeel helpt u onder andere bij het bereiden van traditionele Indiase platte broden als Roti en Naan.
Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Kuttu Atta of boekweitmeel, wordt gewonnen uit een fruitzaad van de Fagopyrum esculentum-plant. Dit glutenvrije meel wordt gemaakt van een graanachtig zaadje, dat veel wordt geconsumeerd in Azië en Europese landen.
Ragi Rava is een griesmeel van vingergierst voor het maken van een heerlijk ontbijt. Het is super gezond en zit vol met waardevolle voedingsstoffen om de dag goed mee te beginnen.