Dit zachte, zoete meel komt niet vaak voor in veel recepten, en het is niet gemakkelijk te vinden. Mung bonenmeel is glutenvrij, voor mensen met een glutenintolerantie is dit een groot voordeel.
De gebroken rijst komt voort uit het afbreken van de korrels tijdens het oogsten, vervoeren en verwerken. Deze gebroken rijst wordt gescheiden en apart verkocht. Het voordeel van deze rijst is dat het gemakkelijk vocht en smaken opneemt.
Geroosterde rode rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door rode rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie.
Rijstmeel is populair in Zuid-India en kan op veel manieren worden gebruikt. Dit van nature glutenvrij meel kan worden gemengd met andere meel om te bakken en wordt meestal gebruikt als een alternatief van tarwe meel.
Vers gemalen volkoren meel voor het perfecte brood, elke keer weer. Krijg jouw dagelijkse vezelinname zonder het gedoe van het malen van jouw eigen meel.
Amandelmeel van amandelen uit biologische teelt. De amandelmeel is te gebruiken als vervanging van (tarwe)meel bij zoete baksels. Amandelmeel is dé basis voor amandelspijs. Ook lekker op de bodem van appeltaart!
Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Geroosterde witte rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door witte rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie. Het heeft een lichte kleur en een milde, nootachtige smaak.
Geroosterd Urad meel is een pure en verse meel gemaakt van de Urad boon. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels. Het is ideaal bij vegetarische gerechten.
Ragi Rava is een griesmeel van vingergierst voor het maken van een heerlijk ontbijt. Het is super gezond en zit vol met waardevolle voedingsstoffen om de dag goed mee te beginnen.
Idli's zijn sponzige cakejes gemaakt van rijst en linzen. Gestoomd en warm zijn ze heerlijk in combinatie met de pikante curry sambar. Bereiding van idli is snel en gemakkelijk met dit product; water toevoegen aan deze mix, stomen en genieten!
Upma Rava is de basis voor het maken van een heerlijk ontbijt op basis van grof griesmeel (tarwe). Het gerecht upma is afkomstig uit het Indiase subcontinent en is het meest gebruikelijk als ontbijt in het Zuid-Indiase Maharashtrian en Odia.