Gebroken tarwe of gebarsten tarwe wordt gemaakt door het grof malen van hele rauwe tarwekorrels. Als gebroken tarwe wordt gekookt, heeft het een stevig, warm aroma en een heerlijke, korrelige smaak.
Noedels op basis van tarwe voor het maken van de heerlijkste gerechten. Een kruidenmix (masala) is bijgevoegd voor die heerlijke authentieke Indiase smaak.
Gram flour (kikkerwtenmeel), ook wel bekend als chickpea flour of besan flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een lichtgeel gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een nootachtige smaak, een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.
Rice Flakes Thick zijn rijstvlokken van platgeslagen rijstkorrels. Het is makkelijk verteerbaar en de ideale snack, maar het kan ook fungeren als een hele maaltijd.
Deze gedroogde spliterwten komen van leveranciers met wie de coöperatie zoveel mogelijk directe, duurzame relaties opbouwt. Peulvruchten zijn heerlijke zaden die in vele gerechten goed tot hun recht komen.
Mung Dal Chilka zijn linzen/bonen en zijn een natuurlijke bron van eiwitten, rijk aan vezels en worden op grote schaal gebruikt in de Aziatische keuken, vooral door vegetariërs.
Rice Flakes Red zijn rode rijstvlokken van platgeslagen rode rijstkorrels. De smaak is wat notiger dan de witte rijstvlokken. Het is makkelijk verteerbaar en de ideale snack, maar het kan ook fungeren als een hele maaltijd.
Ze helpen bij de spijsvertering en gewichtsvermindering en zitten boordevol voedingsstoffen zoals proteïne. Salades, soepen of sandwiches: er zijn veel manieren om van deze voedzame linzen te genieten.
Havermout is gedroogde, gepelde en geknipte haver. Havermout wordt gebruikt als ontbijt in papvorm, als ingrediënt van muesli en kan in brood en gebak worden toegepast.
Couscous is een graan dat veelal in de Noord-Afrikaanse keuken wordt gebruikt. Van grof gemalen durumtarwe worden balletjes gevormd die vervolgens worden gedroogd.