Deze biologische bulgur is gemaakt van harde tarwe en wordt veel gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak.
De zwartoogboon is een crèmekleurige boon met een zwarte stip. Ze bevatten veel plantaardige eiwit en essentiële aminozuren. De zwartoogboon is een goede vleesvervanger.
Urid Beans zijn linzen/bonen en zijn een natuurlijke bron van eiwitten, rijk aan vezels en worden op grote schaal gebruikt in de Aziatische keuken, vooral door vegetariërs.
Mottakaruppan rijst, ook wel handpound rijst, is een gezonde bruine rijst. De rijst bevat onder andere magnesium, ijzer, calcium, vitamines, voedingsvezels en eiwitten. De rijst heeft wel een langere kooktijd nodig.
Unirice Longgrain Rice bestaat uit langkorrelige rijst met een lage tot matige zetmeelgehalte. Het heeft een licht nootachtige smaak en een luchtige textuur.
De korrel van idly rijst is kort, dik en stevig. De rijst groeit in de velden van Zuid-India en is ideaal om sponzige idli's en krokante dosa's mee te maken. Probeer het eens met onze Idly Chili poeder van Aachi Masala. Een echte aanrader.
Chana dal is lekker, voedzaam en makkelijk verteerbaar. Het wordt gebruikt in soepen, salades, curry's en rijstgerechten maar kan ook worden geroosterd en vermalen tot kikkererwtenmeel (besan).
Rode rijstvlokken, ook bekend als 'poha' of 'chivda', zijn dunne en luchtige vlokken die worden verkregen door gepofte rijst te persen. Ze hebben een karakteristieke rode kleur en een knapperige textuur.