Unirice Basmatirijst wordt verbouwd aan de voet van het Himalayagebergte. De mooie droogkokende, slanke rijstkorrel groeit in rijke grond met het natuurzuivere smeltwater van de sneeuw uit het Himalayagebergte.
Het sap van de citroen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Bovendien kan het sap verkleuring van bijvoorbeeld banaan, appel, peer en avocado voorkomen.
Geroosterde kikkererwten (Kabuli Channa) van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De geroosterde kikkererwten zitten vol met eiwitten, hebben een stevige textuur en hebben een minimale hoeveelheid vet en is glutenvrij. Heerlijk als snack!
Panankalkandu wordt gewonnen uit het sap van de Palmera boom. Palmsuiker helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Tevens helpt het om vastzittend slijm in de longen vrij te maken.
Chicken Lollypop Masala is een aromatische en pittige kruidenmix om heerlijke kip drumsticks te bereiden. Laat de kip in de mix marineren om het hierna te bakken.
Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Boterkip is nog een relatief jong gerecht uit de Indiase keuken. Dit Indiase gerecht zorgt voor een boterzacht kipgerecht wat kan worden gegeten met rijst of naanbrood.
Geroosterd Urid meel is een pure en verse meel gemaakt van de Urid boon. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels. Het is ideaal bij vegetarische gerechten.
De betalnut (arecanoot) is het zaad van de arecapalm, die groeit in een groot deel van de tropische Stille Oceaan, Zuidoost- en Zuid-Azië en delen van Oost-Afrika. Het wordt gewoonlijk betelnoot genoemd.
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak
Vadams zijn populaire Zuid-Indiase knapperige gefrituurde lekkernijen die perfect passen bij bijna alle rijstsoorten. Wanneer geserveerd met vadams, wordt zelfs de bescheiden wrongel rijst verleidelijker. Vadams zijn ook geweldige snacks of voorgerechten.
Gulab Jamun is een van India's meest populaire desserts! Dit heerlijk dessert bestaat uit ronde balletjes, traditioneel gemaakt van verdikte melk en gedrenkt in suikersiroop.
Serveer Gulab Jamun warm of op kamertemperatuur; ook erg lekker met ijs!