Geroosterde rode rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door rode rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie.
Brown Top Millet wordt beschouwd als een van de voedzaamste soorten gierst. Het is een traditionele graansoort en wordt beschouwd als de oudste vorm van menselijk voedsel.
Chana dal is lekker, voedzaam en makkelijk verteerbaar. Het wordt gebruikt in soepen, salades, curry's en rijstgerechten maar kan ook worden geroosterd en vermalen tot kikkererwtenmeel (besan).
Kodo gierst, ook bekend als 'Kodo millet' of ‘Varagu’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit India komt. Het heeft een lichte nootachtige smaak en een stevige textuur.
Italiaans gierst, ook bekend als 'Italian millet' of ‘Thinai’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit Italië komt. Het heeft een milde smaak en een lichte textuur, vergelijkbaar met couscous.
Kleine gierst, ook bekend als 'Little millet' of ‘Samai’, is een klein en voedzaam graan dat oorspronkelijk uit India komt. Het heeft een milde smaak en een lichte textuur.
Deze biologische rode rijst is een stevige volkoren rijst en heeft een nootachtige smaak. Je kan het vergelijken met jasmijnrijst, een beetje steviger en natuurlijk met een rode kleur.
Upma Rava is de basis voor het maken van een heerlijk ontbijt op basis van grof griesmeel (tarwe). Het gerecht upma is afkomstig uit het Indiase subcontinent en is het meest gebruikelijk als ontbijt in het Zuid-Indiase Maharashtrian en Odia.
Ongeroosterde witte rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door witte rijstkorrels te malen tot een fijn poeder. Het heeft een lichte kleur en een neutrale smaak.
Barnyard Millet kan een goede bron van ijzer zijn voor vegetariërs. Het is een bron van voedingsvezels en eiwitten en is van nature glutenvrij. Het is voedsel met een lage glycemische index.