Chilli Papad of papadums zijn dunne wafeltjes gemaakt van linzenmeel met pittige smaak van rode peper. Bak de papadums 20 tot 30 seconden in hete olie. Papadums zijn lekker knapperig en heerlijk als snack, voorgerecht of bijgerecht.
Red Puttu Flour is rijstmeel van rode rijst en is speciaal samengesteld voor het maken van Indiase Puttu. Dit is een populair Zuid-Indiaas ontbijt, het is erg voedzaam en gezond.
Rice Flakes Thin zijn witte rijstvlokken van platgeslagen rijstkorrels (hoe dunner het vlokje hoe hoger de kwaliteit van het product). Het is makkelijk verteerbaar en de ideale snack, maar het kan ook fungeren als een hele maaltijd.
Jaggery is een smakelijke ongeraffineerde rietsuiker. De kleur varieert van goudgeel naar donkerbruin en het heeft een rijke smaak vergelijkbaar met bruine suiker. Het is iets minder zoet dan ahornsiroop.
Jaggery is een smakelijke ongeraffineerde rietsuiker. De kleur varieert van goudgeel naar donkerbruin en het heeft een rijke smaak vergelijkbaar met bruine suiker. Het is wat minder zoet dan ahornsiroop.
Plain Papad of papadums zijn dunne wafeltjes gemaakt van linzenmeel met een neutrale smaak. Bak de papadums 20 tot 30 seconden in hete olie. Papadums zijn lekker knapperig en heerlijk als snack, voorgerecht of bijgerecht.
Gedroogde zwarte nachtschade bessen (Sundakkai Vathal) worden veel gebruikt in de Indiase keuken. Het helpt onder andere tegen mond- en maagzweren en heeft een positieve werking tegen eczeem en acne.
Erg smakelijke en ietwat pittige Zuid-Indiase pickle gemaakt van verse munt ingemaakt met de lekkerste gemengde kruiden en olie. Smaakt erg goed bij rijst of als dipsaus bij papads.
Dit zachte, zoete meel komt niet vaak voor in veel recepten, en het is niet gemakkelijk te vinden. Mung bonenmeel is glutenvrij, voor mensen met een glutenintolerantie is dit een groot voordeel.
De tomaat vadam wordt voornamelijk gemaakt van rijst. Verpakt in een pittige smaak kan de tomaat vadam in olie worden gebakken of in het vuur worden geroosterd.