Paardenboon, ook wel bekend als 'horse gram' in het Engels, is een peulvrucht die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken en in sommige delen van Azië.
Rode kidneybonen worden ook wel nierbonen genoemd. Dit komt door hun nierachtige vorm. Het bekendste gerecht om te maken met rode kidney bonen is wel chili con carne. Een Mexicaans gerecht. De rode kidney boon heeft een volle en licht zoet smaak.
Korianderpoeder, ook wel bekend als ketoembar of dhania, is gemalen korianderzaad en kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld groentegerechten, sauzen en oosterse gerechten. Koriander is goed voor de eetlust en spijsvertering.
Panankalkandu wordt gewonnen uit het sap van de Palmera boom. Palmsuiker helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Tevens helpt het om vastzittend slijm in de longen vrij te maken.
Venkelzaad is de gedroogde vruchten van een plant. Deze intense en zeer aromatische zaden hebben een zoete smaak. Venkel zaden worden gebruikt in vlees, vis en groenten curry's maar kunnen ook worden gebruikt als mondverfrisser.
Gepofte rijst ontstaat als men de rauwe rijst met een klein beetje water in een afgesloten ketel verwarmd en onder grote druk brengt. De rijstrepen zijn vanuit de verpakking hapklaar als snack/tussendoortje.
Proso gierst heeft een eiwitgehalte wat vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel van essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en methionine) is aanzienlijk hoger in proso-gierst.
Soja Meat is een goede vleesvervanger, bevat ijzer en vitamine B1. Soja Meat wordt gemaakt van sojabonen. Het pofproces geeft de structuur dat aan vlees doet denken.
Peper Papad of papadums zijn dunne wafeltjes gemaakt van linzenmeel met pittige smaak van peper. Bak de papadums 20 tot 30 seconden in hete olie. Papadums zijn lekker knapperig en heerlijk als snack, voorgerecht of bijgerecht.
Geroosterde rode rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door rode rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie.