Recept: Andhra Peperkip - Pittige Kip Snack voor 's Avonds
Ben je op zoek naar een heerlijke pittige snack voor 's avonds? Probeer dan eens dit recept voor Andhra Peperkip! Deze kip wordt gemarineerd met koriander en citroen en vervolgens op hoog vuur gekookt met curryblaadjes. Het is een perfecte snack voor de avond die door iedereen kan worden genoten.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4
Type gerecht: snack, bijgerecht
Benodigdheden:
Ingrediënten voor Andhra Peperkip:
- 500 gram kippenbouten
- 10 gram kurkuma
- 50 gram gember-knoflookpasta
- 100 gram groene chilipasta
- Zout naar smaak
- 50 ml citroensap
- Olie om in te bakken
- 5 gram komijnzaad
- 2 gram curryblaadjes
- 100 gram uien
- 50 gram korianderpoeder
- 50 gram gemalen peper
Bereiding van Andhra Peperkip:
- Snijd de uien en korianderblaadjes fijn.
- Marineer de kippenbouten met kurkuma, gember-knoflookpasta, groene chilipasta, zout en citroensap. Verhit olie in een kadai en voeg komijnzaad toe.
- Nadat ze beginnen te sissen, voeg je de gesneden uien toe en bak je ze tot ze goudbruin worden.
- Voeg curryblaadjes, korianderpoeder en gemalen peper toe. Bak nog 2 minuten en voeg dan de gemarineerde kip toe.
- Schroei op hoog vuur en verlaag dan het vuur. Laat het nog 15 minuten sudderen terwijl je af en toe roert.
- Bestrooi met gehakte korianderblaadjes en laat nog 2 minuten koken.
- Garneer met extra gemalen peper en korianderblaadjes voor het serveren.
Geniet van deze heerlijke Andhra Peperkip met rijst of parotta voor een onvergetelijke smaakervaring! Dit pittige gerecht zal je smaakpapillen prikkelen en je zult er zeker van genieten tijdens je avondsnack-momenten. Smakelijk eten!
Producten besproken in dit artikel:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...