Recept Andhra Chilli Chicken - Geenaardappels.nl

Recept Andhra Chilli Chicken

Recept Andhra Chilli Chicken

Recept Andhra Chilli Chicken - Een vurig kiprecept uit Zuid-India dat verwennerij voorspelt

Als je een niet-vegetariër bent, lijdt het geen twijfel dat je graag kip eet! De sappige, knapperige en smakelijke stukjes kip zijn gewoonweg onweerstaanbaar. Bovendien kunnen we in ons land gemakkelijk verschillende kiprecepten vinden.

Dus, als je ook zin hebt in zo’n specialiteit, dan bieden we je hier een recept voor heerlijke Andhra-chili-kip! Andhra Pradesh staat bekend om zijn handgemaakte kruidencombinatie die voor een uitbarsting van explosie zorgt.

En deze vurige smaak van Andhra is inderdaad ook aanwezig in het recept van chili-kip. Dit authentieke gerecht zit vol rijke specerijen, kruiden en cashewnoten en is gemakkelijk thuis te maken.

De Andhra chili-kip heeft veel variaties en kan worden gekookt met kokosnootmelk of melk. Dit snelle, heerlijke en eenvoudige kiprecept is binnen een uur klaar en ziet er voortreffelijk uit op elk etentje. Laten we dus, zonder verder te wachten, eens kijken naar het recept van Andhra Chilli Chicken.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4
Type gerecht: diner

Benodigdheden:

  • Wok

Ingrediënten voor Andhra Chili kip:


Bereiding van Andhra Chili kip:

  1. Voeg in een wok geraffineerde olie toe.
  2. Voeg een laurierblad, groene kardemom, kruidnagel, kaneel toe. Laat ze het aroma vrijgeven.
  3. Voeg nu uien toe. Bak tot ze goudbruin zijn en voeg dan de gember-knoflookpasta toe.
  4. Meng en voeg de stukjes kip toe. Bak totdat ze een beetje beginnen te kleuren.
  5. Voeg nu de kurkuma en het zout toe.
  6. Voeg water toe en roer alles door.
  7. Voeg de groene chilipeper en de curryblaadjes toe.
  8. Laat de curry sudderen.
  9. Voeg het rode chilipoeder, de cashewnoot-maanzaadpasta, kipmasala, kasoori methi, garam masala en dhaniyapoeder toe.
  10. Meng dit goed en laat de curry sudderen tot de kip gaar is. Voeg indien nodig meer water toe.
  11. Garneer met korianderblaadjes en serveer met gestoomde rijst.

 

Geniet van deze heerlijke Andhra Peperkip met rijst of parotta voor een onvergetelijke smaakervaring! Dit pittige gerecht zal je smaakpapillen prikkelen en je zult er zeker van genieten tijdens je avondsnack-momenten. Smakelijk eten!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-