Malvani Chicken Masala is een kruidenmix van authentieke kustkruiden die de originele smaak en geur geeft van de inheemse Maharashtra Malvani Chicken-schotel. Deze kruidenmix geeft het niet-vegetarische gerecht een hete pittige tint.
Gebruik dit traditionele Zuid-Indiase chutneypoeder om idly, dosa etc. heerlijk gekruid te maken. Een perfecte mix op basis van linzen en pittige kruiden zoals rode pepers, asafoetida en curry bladeren.
Gele mosterdzaad is wat milder dan zwart mosterdzaad. De mosterdzaadjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Mosterdzaad stimuleert de doorbloeding van de keelholte en versterkt het natuurlijk afweersysteem.
Chilli Chicken Masala van Sakthi is een kruidenmix om stukjes kip heerlijk op smaak te brengen met traditioneel Indiase kruiden en specerijen. Beleef nu dit heerlijke kipgerecht zoals het ook in India wordt bereid.
Briyani Masala van Sakthi gebruik je om een heerlijke gemengde rijstschotel te maken. Briyani wordt gemaakt met kruiden, rijst, groenten of vlees. Dit smaakvolle gerecht is gemakkelijk te bereiden. Je kunt het zowel vegetarisch als niet-vegetarisch bereid
Bittergourd Rice Paste is een heerlijke kruiden paste met als hoofdbestanddeel bittere pompoen, welke toegevoegd kan worden aan de gekookte rijst om jouw rijstschotel in een handomdraai heerlijk op smaak te brengen.
Round Chillies (ronde pepers) worden veel gebruikt in vegetarische gerechten. Dankzij de luchtdichte verpakking blijft de kwaliteit bewaard. Een must have voor in de keuken.
Amla Rice Mix is zeer rijk aan vitamine C en bevat veel mineralen en vitamines zoals calcium, fosfor, ijzer, caroteen en vitamine B-complex. Amla is ook een krachtige anti-oxidant.
Ei is een geweldige bron van eiwitten en kan worden gebruikt om veel heerlijke gerechten te maken. Een zo'n geweldig gerecht is dat van Egg Masala Curry, waar gekookte eieren gewoon worden gestoofd in pittige masala jus.
Visgerechten zijn geliefd in de meeste Zuid-Indiase huizen, deze masala brengt de authentieke smaak en het aroma van viscurries, die erg populair in heel India zijn.
Chana masala, ook wel channay, chole masala, chole of chholay genoemd, is een gerecht afkomstig uit het Indiase subcontinent. Het belangrijkste ingrediënt is een variëteit aan kikkererwten, chana of kala chana genaamd.
Gedroogde zwarte nachtschade bessen (Sundakkai Vathal) worden veel gebruikt in de Indiase keuken. Het helpt onder andere tegen mond- en maagzweren en heeft een positieve werking tegen eczeem en acne.
Paruppu Podi, a spicy dal powder that goes well over steaming hot rice with a dollop of ghee.Serve the Paruppu Podi along with hot steamed rice and ghee or sesame oil, or add it to any vegetable curry.