Zwarte peper wordt in India in de zon gedroogd en na een zorgvuldige reiniging vermalen en verpakt. Zwarte peper is scherper van smaak en aromatischer dan witte peper.
De Paneer Tikka Masala is een authentieke kruidenmix om heerlijke cottage cheese blokjes te bereiden. Cottage cheese is een zuivelproduct, een jong ongerijpte kaas met een milde smaak en weinig vet.
Gobi Manchurian Mix is een bloemkool kruidenmix voor een gefrituurde bloemkoolschotel. Gobi Manchurian is het resultaat van de aanpassing van Chinese kook- en smaaktechnieken aan de Indiase smaak en is een hoofdbestanddeel van de Indiase Chinese keuken.
Aachi Sabji Masala is een kruidenmix van authentieke kruiden die gebruikt kan worden voor de bereiding van dagelijkse Indiase curry's of groentemixen. Het bevat een mix van kruiden die een goede smaak en aroma geeft aan het gerecht met veel groenten.
Met de Puliyodharai Rice Powder rijst kruidenmix met een pittige en smaakvolle tamarindesmaak zet je in een handomdraai een heerlijke rijstschotel op tafel. Het is zeer goed te combineren met curry’s en groenten.
De Fish Curry Masala is een kruidenmix om een heerlijke vis curry te maken volgens een authentiek Indiaas recept. Geniet van de heerlijke pittige smaak.
Deze kleine ronde pepers zijn gedroogd en gezout. Ze kunnen worden toegevoegd aan gerechten maar ook kunnen ze lichtjes gebakken gegeten worden. Erg populair in Zuid-India waar ze als bijgerecht worden geserveerd.
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die steenzout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak.
Chilli Chutney poeder is plaatselijk ook bekend als Milagi podi en is een droge chutney in poedervorm met geroosterde gedroogde chilipepers, kruiden en linzen.
De Fish Curry Masala van Sakthi is een kruidenmix om een heerlijke vis curry te maken volgens een authentiek Indiaas recept. Geniet van de heerlijke smaken en het aroma.
Butter Milk Kulambu wordt vaak bereid in Zuid-India. Het is gemaakt met een lichtzure yoghurt. Het is gemakkelijk te bereiden en smaakt heerlijk met bijvoorbeeld hete gestoomde rijst en gebakken aardappelen.
Tomatenrijst, ook bekend als tomatenbad, tomatenpulao of tomaat biryani, is gewone rijst gekookt met een pittig mengsel van gesauteerde tomaat en Indiase kruiden.
Deze crushed chillies zijn uitermate geschikt wanneer u uw gerechten wat pittiger wilt maken .
In tegenstelling tot andere specerijen volstaat een kleine hoeveelheid crushed chillies om uw gerecht een heerlijke pittige smaak te geven.
Garam Masala is een mix van gemalen kruiden die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken om zowel vleesgerechten als vegetarische gerechten op smaak te brengen.
Aachi Curry Masala is een mooie mix van kruiden zoals koriander, komijn, peper en meer belangrijke specerijen. Het geeft een prachtige kleur en een uitstekende smaak aan jouw curry.