Gebruik dit traditionele Zuid-Indiase chutneypoeder om idly, dosa etc. heerlijk gekruid te maken. Een perfecte mix op basis van linzen en pittige kruiden zoals rode pepers, asafoetida en curry bladeren.
Een heerlijk exotisch Indiaas gerecht waarbij schapen- of lamsvlees heerlijk wordt bereid. Het bijgaande recept zorgt voor heerlijk mals schapen- of lamsvlees. Dankzij de kruidenmix is de smaak voortreffelijk!
Tamarinde smaakt zurig en kan net als azijn of citroensap gebruikt worden om vlees malser te maken. Het kan toegepast worden in bijvoorbeeld chutneys, curry's, sauzen, marinades of stoofschotels.
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak
Dhall Rice Powder (linzen kruidenmix voor rijst) om gewone gekookte rijst op smaak te brengen met een pittig mengsel van linzen en Indiase kruiden. Vegetarisch gerecht!
Malvani Chicken Masala is een kruidenmix van authentieke kustkruiden die de originele smaak en geur geeft van de inheemse Maharashtra Malvani Chicken-schotel. Deze kruidenmix geeft het niet-vegetarische gerecht een hete pittige tint.
Asafoetida-poeder wordt gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, in voedsel als specerij en in pickles. Het werkt typisch als smaakversterker en is, samen met kurkuma, een standaardcomponent van onze Indiase keuken.
Gele mosterdzaad is wat milder dan zwart mosterdzaad. De mosterdzaadjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Mosterdzaad stimuleert de doorbloeding van de keelholte en versterkt het natuurlijk afweersysteem.
Chilli Chicken Masala van Sakthi is een kruidenmix om stukjes kip heerlijk op smaak te brengen met traditioneel Indiase kruiden en specerijen. Beleef nu dit heerlijke kipgerecht zoals het ook in India wordt bereid.
Briyani Masala van Sakthi gebruik je om een heerlijke gemengde rijstschotel te maken. Briyani wordt gemaakt met kruiden, rijst, groenten of vlees. Dit smaakvolle gerecht is gemakkelijk te bereiden. Je kunt het zowel vegetarisch als niet-vegetarisch bereid
Voeg met het gemberpoeder een frisse en scherpe smaak aan je gerechten. In de Indiase keuken wordt gember veel gebruikt in visgerechten. Verder is het erg lekker in stoofschotels, brood, koekjes, cake of peperkoek.
Kaneel is toch wel een van de bekendste specerijen wat in de Nederlandse keuken wordt gebruikt. Het wordt veel gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten.