5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei - Geenaardappels.nl

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld.

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei

India is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire regionale keukens die veelzijdig en uitgebreid zijn tot in de kern.

Je kunt de onmiddellijke verschuiving van levendige kleuren en smaken zien als we van de ene regio naar de andere gaan, met verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten.

Terwijl Noord-Indiaas eten een samensmelting is van gedurfde kruiden, heeft de Zuid-Indiase keuken een pikant tintje met een vleugje aromatische zaden, kokosolie en nog veel meer. Over de Zuid-Indiase keuken gesproken, deze is gediversifieerd, met voortreffelijke gerechten uit Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Karnataka en Andhra Pradesh.

Van Chettinad-recepten tot Bagara-recepten, Zuid-India staat bekend om zowel niet-vegetarische als vegetarische gerechten. Maar wist je dat het ook een grote verscheidenheid aan eiergerechten heeft?

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld. In dit blog bespreken wij het vierde recept:

Chettinad Ei

Welnu, dit is het moment om een ​​vurige draai te geven aan je gewone eiercurry. Recepten van Chettinad staan ​​bekend om zijn superpittige smaken. Dit recept voor Chettinad eieren is gemaakt met gekookte eieren gesmeerd in een mengsel van kruiden, ui, tomaat en kokosmelk. Hier is het volledige recept voor jou.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2
Type gerecht: diner

Benodigdheden:
Koekenpan
Kookpan

Ingrediënten:

  • 6 eieren – hardgekookt
  • 3 theelepel korianderpoeder
  • 1 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 gemberpasta
  • 2 theelepel knoflookpasta
  • 2 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel fenegriekzaad
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 5 cm kaneelstokje
  • 3 uien, gemalen
  • 250 gram tomaten, geschild, zonder zaadjes en gemalen
  • 250 ml water
  • 350 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • Gehakte koriander

Bereiding:

  1. Pel de eieren en halveer ze in de lengte.

Voor de kruidenpasta:

  1. Maal korianderpoeder, chilipoeder, 1 thelepel venkelzaad, komijn, kurkuma, gember en knoflook samen met 2 eetlepel water.
  2. Verhit olie, bak fenegriek en venkelzaad met de kaneel gedurende 10 seconden.
  3. Roer de ui erdoor. Fruit dit goudbruin.
  4. Voeg de kruidenpasta toe, kook nog 5 minuten en giet er een beetje water bij om aanbranden te voorkomen.
  5. Roer de tomaten erdoor.
  6. Voeg na 3 minuten water toe en laat het 15 minuten sudderen.
  7. Voeg kokosmelk toe en verhit het opnieuw.
  8. Voeg limoensap toe om het aan te scherpen.
  9. Voeg de eieren toe en serveer het warm.

 

 

Producten besproken in dit artikel:

Glutenvrij
Chakra Coriander Powder - Korianderpoeder (ketoembar)
 
 
         

Chakra Coriander Powder - Korianderpoeder (ketoembar)

Korianderpoeder, ook wel bekend als ketoembar of dhania, is ..
€2,39
Glutenvrij
Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)
 
 
         

Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)

Deze chilipoeder is gemaakt van de beste kwaliteit pepers. B..
€2,49
Glutenvrij
Chakra Fennel (Venkelzaad)
 
 
         

Chakra Fennel (Venkelzaad)

Venkelzaad is de gedroogde vruchten van een plant. Deze inte..
€2,45
Glutenvrij
Chakra Cumin (Komijnzaad)
 
 
         

Chakra Cumin (Komijnzaad)

Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van cu..
€2,35
Aachi Masala Turmeric Powder (Kurkuma Poeder)
 
 
         

Aachi Masala Turmeric Powder (Kurkuma Poeder)

Dit kurkuma poeder is geselecteerd van de beste kurkuma waar..
€0,79

 

+ 1 GRATIS
Chakra Ginger Paste (Gember), 300 gr
 
 
         

Chakra Ginger Paste (Gember), 300 gr

Deze zurige gember paste past ideaal bij diverse Indiase ger..
€2,99
+ 1 GRATIS
Chakra Garlic Paste (Knoflook), 300 gr
 
 
         

Chakra Garlic Paste (Knoflook), 300 gr

Deze zurige knoflook paste past ideaal bij diverse Indiase g..
€2,99
Native Food Cold Pressed Coconut Oil, 500 ml
 
 
         

Native Food Cold Pressed Coconut Oil, 500 ml

Door bij het koken gebruik te maken van kokosolie wordt de o..
€4,95
Glutenvrij
Chakra Fenugreek (Fenegriek Zaad)
 
 
         

Chakra Fenugreek (Fenegriek Zaad)

Fenegriek is in de Indiase keuken een veel gebruikte speceri..
€2,45
Glutenvrij
Chakra Cinnamon Stick (Kaneelstokjes), 100 gr
 
 
         

Chakra Cinnamon Stick (Kaneelstokjes), 100 gr

Kaneel is toch wel een van de bekendste specerijen wat in de..
€2,59

 

Glutenvrij
Chakra Red Onion Powder (Rode Ui Poeder), 100 gr
 
 
         

Chakra Red Onion Powder (Rode Ui Poeder), 100 gr

Rode ui poeder is gemaakt van gemalen en gedroogde rode ui. ..
€1,29
Nutco Kokosmelk, 400 ml
 
 
         

Nutco Kokosmelk, 400 ml

Nutco Kokosmelk is een plantaardige melk en word onder ander..
€1,49
     

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-