Snelle Ontbijtrecepten deel 2 - Geenaardappels.nl

Snelle Ontbijtrecepten deel 2

Snelle Ontbijtrecepten deel 2

Maak heerlijke Noord-Indiase ontbijtmaaltijden in minder dan 30 minuten

Snelle Ontbijtrecepten deel 2

Maak heerlijke Noord-Indiase ontbijtmaaltijden in minder dan 30 minuten

Hoewel deze recepten snel en gemakkelijk zijn, zijn ze ook vullend en gezond, met ingrediënten als groenten, eieren en havermout.

Op de meeste dagen leven we ons leven gehaast. We zijn altijd bezig met werk of activiteiten, veelal multitasken we om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. In zo'n routine kan koken en eten een omslachtige taak worden, zeker wanneer andere geplande activiteiten al onze tijd opslokken.

De ochtenden kunnen bijzonder hectisch zijn en zelfs thuiswerken vermindert niet de tijdsdruk waarmee we elke ochtend in de keuken te maken hebben.

's Ochtends willen we iets vullends en smakelijks bereiden, maar vaak verzanden we in de tijd die nodig is om uitgebreide ontbijtschotels klaar te maken. Maar we hebben een paar tips.

In dit vijfluik bespreken wij de komende weken enkele Noord-Indiase recepten waarvoor wij minder dan 30 minuten nodig hebben om te bereiden. Ze vullen niet alleen, maar smaken ook heerlijk aan de ontbijttafel.

In dit tweede deel maken wij Poha Havermout

Begin je ochtend met deze stevige, gezonde en absoluut heerlijke poha met een twist door het te maken met havermout. Maak je geen zorgen, het duurt nog steeds minder dan een half uur om te koken. Voeg kruiden en knapperige noten toe voor een perfecte balans tussen smaak, textuur en gezondheid.


Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2 personen
Type gerecht: ontbijt

Benodigdheden:

Kookpan
Koekenpan of Wok

Ingrediënten:

  • 1 kopje havermout
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 groene pepers, fijngehakt
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1/3 kop Kabuli Chana, gekookt
  • Wortel (in blokjes gesneden)
  • 3 Paprika (in blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels pinda's, geroosterd
  • 2-3 gram mosterdzaad
  • 10 g kerrieblaadjes
  • Rode chilipeper
  • Koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout naar smaak
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • Granaatappelparels voor de garnering


Bereiding:

  1. Stoom alle groenten en houd deze apart.
  2. Verhit olie in een pan met dikke bodem of een wok.
  3. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat het knetteren en voeg dan de kerrieblaadjes en de hele rode peper toe.
  4. Voeg nu uien en groene pepers toe en bak dit op een middelhoog vuur tot ze lichtbruin van kleur zijn.
  5. Als de uien zacht zijn, voeg je de tomaten, havermout, kurkumapoeder, gestoomde groenten, gekookte kabuli chana, geroosterde pinda's, zout en suiker toe.
  6. Roer de ingrediënten voorzichtig in de pan om tot alle ingrediënten samenkomen.
  7. Zet het vuur laag en laat de poha samen met de groenten in de stoom koken. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.
  8. Zet in dit stadium het vuur uit en roer het sap van een citroen erdoor en voeg de korianderblaadjes toe.
  9. Controleer het zout en de smaakmakers en pas ze aan uw smaak aan en garneer met granaatappelparels.

 

Bron:
NDTV Food Desk

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-