Vegan Recept: Sabudana Khichdi - Geenaardappels.nl

Vegan Recept: Sabudana Khichdi

Vegan Recept: Sabudana Khichdi

Vegan Recept: Sabudana Khichdi

Het lijkt een lastig vooruitzicht om Indiase recepten te vinden die honderd procent plantaardig zijn - we hebben de neiging om onze kip en zuivel lekker te vinden.

Maar er is een hele schat aan fantastische recepten die volledig veganistisch zijn zonder een vreemde Indo-westerse draai.

Gemakkelijk de meest interessante variant van khichdi. Normaal gesproken wordt dit bereid met linzen en rijst. Deze variant is gemaakt met sago. En, het is honderd procent veganistisch.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2
Type gerecht: diner

Benodigdheden:

  • Braadpan
  • Kom

Ingrediënten:

  • 1 kopje sabudana (sago)
  • 1 kopje water
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 middelgrote aardappel, in blokjes gesneden
  • ¼ kopje pinda's, rauw
  • 1-2 groene pepers, fijngehakt
  • 6-8 kerrieblaadjes, gehakt
  • Zout naar smaak
  • Rode chilipoeder, naar smaak
  • 1 eetlepel koriander om te garneren


Voorbereiding:

  1. Spoel sabundana een paar keer in het water totdat het water er helder uitkomt.
  2. Een nacht in water weken of minimaal 5-6 uur (hoe langer, hoe beter).
  3. Na het weken laten uitlekken met behulp van een vergiet.
  4. Snij de aardappel in blokjes.
  5. Hak groene pepers en kerrieblaadjes en zet deze apart.


Bereiding:

  1. Verhit olie in de koekenpan tot hij heet is, voeg dan mosterdzaad toe en laat ze sputteren.
  2. Voeg komijnzaad toe en laat een paar seconden sissen.
  3. Voeg vervolgens de aardappelen toe en kook ongeveer drie minuten tot de aardappelen goudbruin zijn.
  4. Voeg rauwe pinda's toe en kook nog 2-3 minuten.
  5. Meng gehakte groene pepers, kerrieblaadjes en kook nog een minuut, en voeg dan de sabudana toe.
  6. Voeg zout en chilipoeder toe en kook nog een paar minuten tot de sabudana doorschijnend wordt.
  7. Haal van het vuur en garneer het met koriander.
  8. Deze veganistische khichdi is gereed!

 

Producten besproken in dit artikel:

Glutenvrij
Chakra Sago, 500 gr
 
 
         

Chakra Sago, 500 gr

Sago is een zetmeelproduct, gewonnen uit het merg van versch..
€1,99
Chakra Mustard (Mosterdzaad)
 
 
         

Chakra Mustard (Mosterdzaad)

Zwarte mosterdzaadjes hebben een heerlijke aromatische smaak..
€0,85
Glutenvrij
Chakra Cumin (Komijnzaad)
 
 
         

Chakra Cumin (Komijnzaad)

Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van cu..
€2,65
Glutenvrij
Chakra Himalayan Salt (Himalaya Zout), 500 gr
 
 
         

Chakra Himalayan Salt (Himalaya Zout), 500 gr

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoe..
€2,65
Glutenvrij
Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)
 
 
         

Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)

Deze chilipoeder is gemaakt van de beste kwaliteit pepers. B..
€2,49

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-