Vegan Recept: Sabudana Khichdi
Het lijkt een lastig vooruitzicht om Indiase recepten te vinden die honderd procent plantaardig zijn - we hebben de neiging om onze kip en zuivel lekker te vinden.
Maar er is een hele schat aan fantastische recepten die volledig veganistisch zijn zonder een vreemde Indo-westerse draai.
Gemakkelijk de meest interessante variant van khichdi. Normaal gesproken wordt dit bereid met linzen en rijst. Deze variant is gemaakt met sago. En, het is honderd procent veganistisch.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2
Type gerecht: diner
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kopje sabudana (sago)
- 1 kopje water
- 1 theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- 1 middelgrote aardappel, in blokjes gesneden
- ¼ kopje pinda's, rauw
- 1-2 groene pepers, fijngehakt
- 6-8 kerrieblaadjes, gehakt
- Zout naar smaak
- Rode chilipoeder, naar smaak
- 1 eetlepel koriander om te garneren
Voorbereiding:
- Spoel sabundana een paar keer in het water totdat het water er helder uitkomt.
- Een nacht in water weken of minimaal 5-6 uur (hoe langer, hoe beter).
- Na het weken laten uitlekken met behulp van een vergiet.
- Snij de aardappel in blokjes.
- Hak groene pepers en kerrieblaadjes en zet deze apart.
Bereiding:
- Verhit olie in de koekenpan tot hij heet is, voeg dan mosterdzaad toe en laat ze sputteren.
- Voeg komijnzaad toe en laat een paar seconden sissen.
- Voeg vervolgens de aardappelen toe en kook ongeveer drie minuten tot de aardappelen goudbruin zijn.
- Voeg rauwe pinda's toe en kook nog 2-3 minuten.
- Meng gehakte groene pepers, kerrieblaadjes en kook nog een minuut, en voeg dan de sabudana toe.
- Voeg zout en chilipoeder toe en kook nog een paar minuten tot de sabudana doorschijnend wordt.
- Haal van het vuur en garneer het met koriander.
- Deze veganistische khichdi is gereed!
Producten besproken in dit artikel:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...