Kashmiri chili poeder is een waardevol ingrediënt voor diegenen die op zoek zijn naar een milde, kleurrijke toevoeging aan hun gerechten zonder overmatige hitte.
Vingergierst meel of ragi meel is een voedingssupplement dat rijk is aan calcium, vezels, eiwitten, ijzer en andere mineralen. Het heeft een nootachtige smaak.
Gedroogde curryblaadjes zijn aromatische bladeren die vaak worden gebruikt in de Indiase keuken en andere Aziatische gerechten. Ze voegen een heerlijke smaak en geur toe aan curry's, stoofschotels, soepen en sauzen.
Kokum - Kodumpuli (ook bekend als gambodge, Malabar-tamarinde, vistamarinde) is een kleine vrucht zoals een cherrytomaat die rood van kleur is en bij het rijpen naar paars verkleurt. Deze zongedroogde variant heeft culinaire toepassingen.
Witte maïsmeel is een veelzijdig product dat wordt gemaakt van fijn gemalen witte maïskorrels. Het wordt veel gebruikt in verschillende culinaire toepassingen, zoals bakken, paneren en het dikker maken van sauzen.
Witte rijstvlokken, ook bekend als 'poha' of 'chivda', zijn dunne en luchtige vlokken die worden verkregen door gepofte rijst te persen. Ze hebben een witte kleur en een knapperige textuur.
Pure Neemolie is een koudgeperste plantaardige olie die wordt gemaakt van de pitten en olijf-vormige vruchten van de Aziatische Neemboom. In India wordt de olie toegepast als medicinale olie. Het helpt tegen insecten, huidinfecties zoals eczeem.
Standaard Papad of papadums zijn dunne wafeltjes gemaakt van linzenmeel. Bak de papadums 20 tot 30 seconden in hete olie. Papadums zijn lekker knapperig en heerlijk als snack, voorgerecht of bijgerecht.
Ongeroosterde witte rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door witte rijstkorrels te malen tot een fijn poeder. Het heeft een lichte kleur en een neutrale smaak.
Parelgierst, ook bekend als 'pearl millet' of ‘Kambu’ of ‘Bajra’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit Afrika komt. Het heeft kleine ronde korrels en een milde, nootachtige smaak.