Gebruik laurierblaadjes voor het geven van smaak aan stoofpotten, soepen, sauzen, curry's of braadgerechten. Het heeft een krachtige aromatische geur en geeft de gerechten een hartige smaak.
Rode voorgekookte rijst, ook wel red matta rijst, bevat weinig calorieën en is glutenvrij. Al degenen die zich bewust zijn van de calorieën die ze verbruiken zouden deze rijst variatie beslist eens moeten proberen.
De zwartoogboon is een crèmekleurige boon met een zwarte stip. Ze bevatten veel plantaardige eiwit en essentiële aminozuren. De zwartoogboon is een goede vleesvervanger.
Gram flour (kikkerwtenmeel), ook wel bekend als chickpea flour of besan flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een lichtgeel gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een nootachtige smaak, een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.
Dosa is een dunne, krokante en hartige pannenkoek, een gerecht dat erg populair is in Zuid-India. Met deze mix kunt u eenvoudig Dosa maken, erg lekker in combinatie met tomaten chutney en sambar.
Kashmiri chilies zijn een waardevol ingrediënt voor diegenen die op zoek zijn naar een milde, kleurrijke toevoeging aan hun gerechten zonder overmatige hitte.
Geroosterd Urid meel is een pure en verse meel gemaakt van de Urid boon. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels. Het is ideaal bij vegetarische gerechten.
Kaneel is toch wel een van de bekendste specerijen wat in de Nederlandse keuken wordt gebruikt. Het wordt veel gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten.
Barnyard Millet kan een goede bron van ijzer zijn voor vegetariërs. Het is een bron van voedingsvezels en eiwitten en is glutenvrij. Het is voedsel met een lage glycemische index.
Rice Flakes White zijn witte rijstvlokken van platgeslagen rijstkorrels (hoe dunner het vlokje hoe hoger de kwaliteit van het product). Het is makkelijk verteerbaar en de ideale snack, maar het kan ook fungeren als een hele maaltijd.
Van het zoeten van warme dranken, het bakken van heerlijke lekkernijen en het verrijken van hartige gerechten tot het maken van verfrissende dressings.