Geroosterde kikkererwten van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De stevige textuur en het minimale vet maakt het een veelzijdig ingrediënt. Het is een zeer gezonde snackoptie voor zowel kinderen als volwassenen.
Witte rijstvlokken, ook bekend als 'poha' of 'chivda', zijn dunne en luchtige vlokken die worden verkregen door gepofte rijst te persen. Ze hebben een witte kleur en een knapperige textuur.
Gedroogde curryblaadjes zijn aromatische bladeren die vaak worden gebruikt in de Indiase keuken en andere Aziatische gerechten. Ze voegen een heerlijke smaak en geur toe aan curry's, stoofschotels, soepen en sauzen.
Sesamballen, een lekkere snack en heerlijk om te eten als tussendoortje. Een hapklaar tussendoortje van Jaggery en sesamzaad. Dit tussendoortje is glutenvrij en smaakt heerlijk zoet.
Witte maïsmeel is een veelzijdig product dat wordt gemaakt van fijn gemalen witte maïskorrels. Het wordt veel gebruikt in verschillende culinaire toepassingen, zoals bakken, paneren en het dikker maken van sauzen.
Parelgierst, ook bekend als 'pearl millet' of ‘Kambu’ of ‘Bajra’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit Afrika komt. Het heeft kleine ronde korrels en een milde, nootachtige smaak.
Brown Top Millet wordt beschouwd als een van de voedzaamste soorten gierst. Het is een traditionele graansoort en wordt beschouwd als de oudste vorm van menselijk voedsel.
Deze moong dhal of mung bonen zijn natuurlijke en gesplitste mungbonen waar de buitenste schil van is verwijderd. Hierdoor zijn ze nog beter verteerbaar dan gewone mungbonen.
Ragi Flour is een rode meel die ook bekend staat als kurakkan flour, red millet flour of finger millet flour. Het bevat een rijke hoeveelheid voedzame vitamines en mineralen en is van nature glutenvrij.
Linzen zijn een standaard ingrediënt in de Indiase keuken. Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten. Toor Dhal linzen hebben een milde smaak met een notig aroma.
Standaard Papad of papadums zijn dunne wafeltjes gemaakt van linzenmeel. Bak de papadums 20 tot 30 seconden in hete olie. Papadums zijn lekker knapperig en heerlijk als snack, voorgerecht of bijgerecht.
Rode voorgekookte rijst, ook wel red matta rijst, bevat weinig calorieën en is glutenvrij. Al degenen die zich bewust zijn van de calorieën die ze verbruiken zouden deze rijst variatie beslist eens moeten proberen.