3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 2 - Geenaardappels.nl

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 2

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 2

Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.

3 Zuid-Indiase kippensoeprecepten Deel 2

In dit drieluik bespreken wij de komende weken enkele Zuid Indiase recepten.

De Zuid-Indiase keuken biedt een aantal heerlijke recepten voor kippensoep - uniek voor elke staat in Zuid-India en perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.

Zuid-India is een paradijs voor alle fijnproevers die er zijn. De geur van knapperige dosa's, vada's, sponsachtige idlis, het geluid van sputterende mosterdzaadjes in aromatische kokosolie, de smaak van gloeiend hete sambar gemaakt met verse en voedzame groenten en peulvruchten. Zuid-Indiaas eten is ongetwijfeld een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Hoewel deze keuken bekend staat om al deze alomtegenwoordige delicatessen, is het veel meer dan dat. Het biedt ook een aantal heerlijke recepten voor kippensoep - uniek voor elke staat in Zuid-India en zijn perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Ja, je hebt ons gehoord! Recepten zoals Chettinad-soep uit Tamil Nadu, Kozhi rasam uit Kerala en meer. Dus nu is het tijd om deze recepten te leren en ze thuis uit te proberen.

In dit tweede deel maken wij een kipstoofpot:

Een ander zo'n zielsverzachtend Zuid-Indiaas recept op basis van kip is kipstoofpot. Net als kippensoep, is dit stoofpotrecept in feite een licht maar pittig en waterig gerecht gemaakt met gekookte kip, groenten, wat kruiden en kokosmelk. Je kunt het ook combineren met appams (een rijstpannenkoek) om van een gezonde maaltijd te genieten.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 70 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: voorgerecht, diner

Benodigdheden:

Braadpan
Kookpan
Kom
Wok (kadhai)

Ingrediënten:

Voor de Kip Stoofpot:

  • 1/2 kg Kip
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 2 groene pepers
  • 1 el gember-knoflookpasta
  • 2 tomaten, gehakt
  • 2 aardappelen (in blokjes)
  • Kokosmelk- 1e en 2e extract van 1 kokosnoot
  • Zout
  • Peper
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander, klein

Voor de appam:


Bereiding kipstoofpot:

  1. Neem in een diepe pan wat kokosolie, voeg gesnipperde uien, rode peper, groene peper, gember-knoflookpasta toe.
  2. Bak tot ze zacht en goudbruin zijn.
  3. Voeg de kip toe aan de masalamix en bak 3 minuten.
  4. Voeg de tomaten en aardappelen toe aan de kip en meng goed.
  5. Voeg 2e extract kokosmelk toe.
  6. Kruid de kip met peper, zout en voeg water toe.
  7. Doe het deksel erop en laat 45 minuten sudderen.
  8. Voeg aan de kip het eerste extract van kokosmelk, koriander en citroensap toe.

Bereiding appam:

  1. Voor Appam, neem in een diepe kom gekookte rijst, voeg geraspte kokosnoot en geweekte rijst toe.
  2. Mix het goed tot een gladde pasta.
  3. Bewaar het een nacht om te fermenteren.
  4. Voeg aan de gefermenteerde pasta bakpoeder, zout, suiker en water toe.
  5. Meng de pasta tot een gladde consistentie.
  6. Giet in een kleine kadhai 1 pollepel appam-mix en beweeg de kadhai zodanig dat de mix gelijkmatig wordt verdeeld.
  7. Dek het 1-2 minuten af.
  8. Laat het koken totdat er gaten in de appam verschijnen en de randen bruin worden.

 

Bron: food.ndtv.com

 

Producten besproken in dit artikel:

Native Food Cold Pressed Coconut Oil, 500 ml
 
 
         

Native Food Cold Pressed Coconut Oil, 500 ml

Door bij het koken gebruik te maken van kokosolie wordt de o..
€4,95
Glutenvrij
Chakra White Onion Powder (Witte Uipoeder), 100 gr
 
 
         

Chakra White Onion Powder (Witte Uipoeder), 100 gr

Breng nu je gerechten eenvoudig op smaak met dit uipoeder. N..
€1,45
Chakra Dry chillies (gedroogde pepers)
 
 
         

Chakra Dry chillies (gedroogde pepers)

Gedroogde chillies / gedroogde pepers kunt u gebruiken in uw..
€1,99
  Op voorraad
         

Aachi Masala Gember en Knoflook Pasta, 300 gr

Knoflook en gember pasta is een essentieel onderdeel in de I..
€2,98
Nutco Kokosmelk, 400 ml
 
 
         

Nutco Kokosmelk, 400 ml

Nutco Kokosmelk is een plantaardige melk en word onder ander..
€1,49

 

Native Food Pink Rock Salt Powder (Himalaya zout), 500 gr
 
 
         

Native Food Pink Rock Salt Powder (Himalaya zout), 500 gr

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoe..
€2,99
Glutenvrij
Chakra Black Pepper (Zwarte Peper)
 
 
         

Chakra Black Pepper (Zwarte Peper)

Zwarte peper wordt in India in de zon gedroogd en na een zor..
€2,75
Chakra Idly Rice (Rijst)
 
 
         

Chakra Idly Rice (Rijst)

De korrel van idly rijst is kort, dik en stevig. De rijst gr..
€2,79
Glutenvrij
Chakra Desicatted Coconut (Gedroogde Kokos)
 
 
         

Chakra Desicatted Coconut (Gedroogde Kokos)

Een heerlijke glutenvrije basis om te gebruiken in de lekker..
€1,99
Glutenvrij
Native Food Jaggery Powder (Country Sugar), 500 gr
 
 
         

Native Food Jaggery Powder (Country Sugar), 500 gr

Jaggery is een smakelijke ongeraffineerde suiker gemaakt van..
€3,99

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-