Vegan recept: Ui Pakora's - Geenaardappels.nl

Vegan recept: Ui Pakora's

Vegan recept: Ui Pakora's

Vegan Recept: Ui Pakora's

Het lijkt een lastig vooruitzicht om Indiase recepten te vinden die honderd procent plantaardig zijn - we hebben de neiging om onze kip en zuivel lekker te vinden.

Maar er is een hele schat aan fantastische recepten die volledig veganistisch zijn zonder een vreemde Indo-westerse draai.

Vind ons een betere oplossing voor een regenachtige dag dan een bord met onmogelijk knapperige ui pakora's en dampende thee. We kunnen niet wachten.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4
Type gerecht: bijgerecht

Benodigdheden:

  • Kadai
  • Kom

Ingrediënten:

  • 1 kop chana dhal
  • 2½ ui, fijn gesneden
  • ½ eetlepel gember-knoflookpasta
  • 3 eetlepels rijstmeel
  • 2 theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel ajwain
  • 2 theelepel zout
  • Een snufje zuiveringszout
  • 1½ kopje olie


Voorbereiding:

  1. Week de uien in water en leg ze opzij.
  2. Giet ze vervolgens af en doe ze in een kom, voeg grammeel, rijstmeel, chilipoeder, ajwain, zout, gember-knoflookpasta en bakpoeder toe.
  3. Meng de uien in het droge mengsel met je handen.
  4. De uien zullen water gaan afgeven, waardoor het droge beslag halfnat wordt.
  5. Voeg ongeveer een eetlepel water toe als je een dikke laag rond de uien wilt creëren.


Bereiding:

  1. Verhit olie in een kadai op middelhoog vuur (om te controleren of de olie heet genoeg is, laat je er een klein beetje ui in vallen. Deze moet snel naar boven komen drijven).
  2. Laat kleine balletjes gehavende uien voorzichtig in de olie vallen, zodat ze ruimte overlaten om uit te zetten.
  3. Bak op middelhoog vuur om ervoor te zorgen dat de pakora's van binnenuit gaar worden. Dit duurt meestal ongeveer vijf minuten.
  4. Verwijder de pakoda met een uitleklepel en laat de overtollige olie uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer gloeiend heet en bij voorkeur met een warme drank.

 

Producten besproken in dit artikel:

Glutenvrij
Chakra Chana Dal Polished, 1 kg
 
 
         

Chakra Chana Dal Polished, 1 kg

Chana dal is lekker, voedzaam en makkelijk verteerbaar. Het ..
€3,89
TRS Ginger Garlic Paste, 300 gr
 
 
         

TRS Ginger Garlic Paste, 300 gr

Knoflook en gember paste is een essentieel onderdeel in de I..
€2,49
Glutenvrij
Chakra Rice Flour (Rijstmeel), 1 kg
 
 
         

Chakra Rice Flour (Rijstmeel), 1 kg

Ongeroosterd rijstmeel is een fijne meel vrij van onzuiverhe..
€3,29
Uien, 1 kg
 
 
         

Uien, 1 kg

Uien zijn de meest gegeten groente van Nederland. Ze worden ..
€1,27
Glutenvrij
Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)
 
 
         

Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)

Deze chilipoeder is gemaakt van de beste kwaliteit pepers. B..
€2,49

 

Glutenvrij
Chakra Ajwain (Koningskomijn)
 
 
         

Chakra Ajwain (Koningskomijn)

Ajwain of Ajowan (koningskomijn) wordt in Inda veel gebruikt..
€2,49
Native Food Pink Rock Salt Powder (Himalaya zout), 500 gr
 
         

Native Food Pink Rock Salt Powder (Himalaya zout), 500 gr

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoe..
€2,99
Chakra Cooking Soda (Baksoda), 100 gr
 
 
         

Chakra Cooking Soda (Baksoda), 100 gr

Baksoda is een speciaal bakzout dat in combinatie met een zu..
€1,19
Native Food Arachideolie (koudgeperste pinda olie), 500 ml
 
 
         

Native Food Arachideolie (koudgeperste pinda olie), 500 ml

Pinda olie (grondnootolie) is een heldere, lichtgele olie, g..
€6,49
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-