Vegan Recept: Ui Pakora's
Het lijkt een lastig vooruitzicht om Indiase recepten te vinden die honderd procent plantaardig zijn - we hebben de neiging om onze kip en zuivel lekker te vinden.
Maar er is een hele schat aan fantastische recepten die volledig veganistisch zijn zonder een vreemde Indo-westerse draai.
Vind ons een betere oplossing voor een regenachtige dag dan een bord met onmogelijk knapperige ui pakora's en dampende thee. We kunnen niet wachten.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4
Type gerecht: bijgerecht
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kop chana dhal
- 2½ ui, fijn gesneden
- ½ eetlepel gember-knoflookpasta
- 3 eetlepels rijstmeel
- 2 theelepel chilipoeder
- ¼ theelepel ajwain
- 2 theelepel zout
- Een snufje zuiveringszout
- 1½ kopje olie
Voorbereiding:
- Week de uien in water en leg ze opzij.
- Giet ze vervolgens af en doe ze in een kom, voeg grammeel, rijstmeel, chilipoeder, ajwain, zout, gember-knoflookpasta en bakpoeder toe.
- Meng de uien in het droge mengsel met je handen.
- De uien zullen water gaan afgeven, waardoor het droge beslag halfnat wordt.
- Voeg ongeveer een eetlepel water toe als je een dikke laag rond de uien wilt creëren.
Bereiding:
- Verhit olie in een kadai op middelhoog vuur (om te controleren of de olie heet genoeg is, laat je er een klein beetje ui in vallen. Deze moet snel naar boven komen drijven).
- Laat kleine balletjes gehavende uien voorzichtig in de olie vallen, zodat ze ruimte overlaten om uit te zetten.
- Bak op middelhoog vuur om ervoor te zorgen dat de pakora's van binnenuit gaar worden. Dit duurt meestal ongeveer vijf minuten.
- Verwijder de pakoda met een uitleklepel en laat de overtollige olie uitlekken op keukenpapier.
- Serveer gloeiend heet en bij voorkeur met een warme drank.
Producten besproken in dit artikel:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...