Met deze Chicken Curry Masala maak je jouw eigen Indiase kip curry met deze kant en klare kruidenmix. Deze authentieke Zuid- Indiase curry zorgt voor een heerlijk pittig en aromatisch gerecht.
Pani Puri is een authentieke en vegetarische hartige snack uit India. De snack bestaat uit een ronde holle puri met een pittige aardappelvulling. Deze wordt gedoopt in een waterige saus, ofwel 'pani', zodat de holte in de puri verder opgevuld wordt.
Gedroogde curryblaadjes zijn aromatische bladeren die vaak worden gebruikt in de Indiase keuken en andere Aziatische gerechten. Ze voegen een heerlijke smaak en geur toe aan curry's, stoofschotels, soepen en sauzen.
"Best" sojasaus van Mee Chun is een donkere sojasaus en wordt langer gerijpt dan lichte sojasaus, bovendien wordt er karamel aan toegevoegd waardoor het een dikke, donkere, bijna stroperige saus wordt.
De Paneer Tikka Masala is een authentieke kruidenmix om heerlijke cottage cheese blokjes te bereiden. Cottage cheese is een zuivelproduct, een jong ongerijpte kaas met een milde smaak en weinig vet.
Kokum - Kodumpuli (ook bekend als gambodge, Malabar-tamarinde, vistamarinde) is een kleine vrucht zoals een cherrytomaat die rood van kleur is en bij het rijpen naar paars verkleurt. Deze zongedroogde variant heeft culinaire toepassingen.
Sindhi Biryani is een traditioneel biryani recept uit de Pakistaanse provincie Sindh. Sindhi Biryani onderscheidt zich van andere biryani alternatieven omdat het wordt bereid met een gezonde portie aardappelen samen met het gebruikelijke vlees en rijst.
Korianderzaad wordt veel gebruikt in Indiase gerechten. Het is een veelzijdig kruid met een licht zoete, anijsachtige smaak dat goed past bij zowel zoete als pittige gerechten.
Gedroogde chillies / gedroogde pepers kunt u gebruiken in uw gerechten om meer diepte, smaak en nuance te creëren. Het is onmisbaar in de Indiase keuken.